Cum poti stabili masura unui inel

Inainte de achizitionarea unui inel, trebuie sa afli marimea potrivita a acestuia.

  Deoarece stim ca stabilirea marimii poate fi o problema, iti punem la dispozitie 3 metode usoare si rapid de aplicat

Metoda 1

Metoda care garanteaza cu adevarat precizia masuratorii se afla in magazinele noastre si consta in stabilirea masurii inelului dorit cu ajutorul unui instrument numit ring mandrel sau mandrina.

In cazul in care timpul tau este limitat si nu poti ajunge in magazinele noastre, iti propunem alte doua metode de stabilire a masurii inelului. Pentru o mai mare precizie este indicat sa le aplicati pe amândoua si sa comparati rezultatele.

  In aplicarea urmatoarelor metode, trebuie sa aveti in vedere urmatoarele indicatii:

 • Este recomandat sa faceti masurarea la finalul unei zile, când degetele sunt de regula usor umflate dupa efortul depus peste zi.
 • Degetele corespondente de la cele doua mâini nu au masuri egale, cele de la mâna folosita mai des fiind de regula mai groase cu jumatate de marime.
 • Variatiile de temperatura pot influenta marimea degetelor, deoarece caldura poate dilata degetele, in timp ce frigul le poate subtia.
 • Degetele cu inchietura mai noduroasa se vor masura in cel mai gors punct pentru a putea permite trecerea inelului peste incheietura respectiva.

Metoda 2

Pentru a afla masura care ti se potriveste poti masura diametrului interior al unui inel pe care il utilizezi in prezent, cu ajutorul unei rigle.

 1. Pentru stabilirea masurii, listeaza pdf-ul.
 2. Inainte de listare, asigura-te ca in fereastra de listare parametrul ”Page Scalling” este setat pe ”None” (pentru a deschide fereastra de listare, apasati Ctrl+P)
 3. Plaseaza inelul pe unul din cercurile indicate, incercând sa potrivesti marginea interioara a inelului cu unul dintre acestea.
 4. Pentru o mai mare acuratete a testului, plaseaza o fisa de 50 de bani in locul indicat in .pdf. Moneda trebuie sa se potriveasca exact pe schita, fara sa depaseasca marginile interioare.

Metoda 3

Poti afla masura inelului dorit si prin masurarea circumferintei degetului. Pentru acesta trebuie sa ai la indemâna o panglica de hârtie, un pix si o rigla in cm/mm.

 1. Aseaza panglica in jurul degetului pe care doresti sa il masori, la baza acestuia, suficient de strâns, dar in acelasi timp confortabil, cu suficient spatiu pentru a-i permite culisarea peste nodul degetului.
 2. Marcheaza cu pixul pe panglica punctul in care capatul panglicii se suprapune cu restul acesteia si inchide cercul format.
 3. Inlatura panglica de pe deget si intinde-o perfect pe rigla, de la capat pâna in punctul marcat cu pixul. Notati masura in mm, in nr. intregi, fara zecimale. Cifra obtinuta isi va gasi corespondetul de marime in tabelul ataşat.
 4. In cazul in care nu gasiti in tabel marimea inelului dumneavoastra (ex. 50) si diametrul inelului ales este de 6 mm alegeti marimea 49. Daca inelul este mai larg de 6 mm atunci alegeti marimea 51.