Piatra Magatama – istorie de mii de ani

Considerata si-n prezent in Japonia drept talisman norocos, in colectiile de bijuterii handmade este apreciata pentru designul deosebit, de bila curbata. Ea poate fi intrebuintata in multe tehnici de handmade, dar dintre toate, impletitura Kumihimo cu margele Magatama este cea mai apreciata.

Margelele de sticla Magatama sunt fabricate de Miyuki si au culori diverse (mate, lucioase, galvanizate, chiar placate cu aur, argint sau bronz). Tocmai acesta este secretul reusitei unui colier cu margele Magatama: folosirea unei culori in doua sau chiar trei versiuni: lucios, opac si opac AB.

Interesanta este istoria acestei forme (Magatama inseamna in japoneza „bila curbata”), pentru ca Magatama este de fapt o piatra cu semnificatie religioasa in traditiile japoneze Shintō.

Magatama, piatra cu forma curbata a aparut in Japonia preistorică la aproximativ 1.000 î.Hr. Margelele, descrise fiind ca si bijuterii, erau facute din piatra primitiva si materiale de pamant in perioada timpurie.

Ulterior, in timpul Erei Yayoi Magatama ( 300 ICh- 300 DCH) pietrele magatama au fost utilizate in mod obisnuit in Japonia pentru a crea coliere si bratari purtate pe incheieturi sau glezne.

Magatama in forma de bijuterie este de asemenea una dintre cele trei Shintō Regalia (oglinda sacra, sabie si bijuterie), iar în acest rol este cunoscută sub numele de Yasakani no Magatama.

În vremurile moderne magatama este încă vândut ca talisman la magazinele de vânzare cu amănuntul din Japonia.